diumenge, 26 de setembre del 2010

Ruta del riu Set

Embassament del Albi

Santa Maria de les Besses

Avui ha estat un excursió molt gratificant, hem sortit des del Cogul seguint el curs del riu Set. El paisatge combina el bosc de ribera de la vora del riu i la vegetació de secà de les serres rocoses del voltant. Al arribar a l’Albagés el riu Set entra una vall estreta que malauradament s’està aprofitant per fer-hi un embassament pel final del canal Segarra Garrigues. Els actuals moviments de terres ens donen a entendre que aquest indret te una data de caducitat molt propera. Ja en el terme de Cervià de les Garrigues hem visitat l’ermita de Santa Maria de les Besses que es veu en les fotos. Hem acabat la ruta prop de l’Albi en un petit embassament del riu dels Gorgs afluent del riu Set. Des d'allí hem retornat de nou al Cogul. Han estat 43 km molt agradables.

diumenge, 19 de setembre del 2010

Torregrossa





Un total de 56 km passant per Artesa i Puigvert de Lleida on hem visitat les ruïnes de Sant Jordi de Vinferri i mes endavant les del Moli del Massot, totes dues estan catalogades però pel que hi ha veure son mes aviat dos indrets decebedors en la meva opinió. Hem seguit fins Juneda, Torregrossa i Els Alamús i finalment tornada a Lleida.

diumenge, 12 de setembre del 2010

Vallbona de les Monges








Ruta a mig camí entre les Garrigues i l’Urgell. Hem sortit des de Arbeca, passant per Belianes, Malda, Vallbona de les Monges, Omells de na Gaia, Espluga Calba, els Omellons i de nou Arbeca. Hem gaudit dels boscos de pins, garrics i ginebrons. Ens hem dirigit al Monestir de Vallbona on hem presentat els nostres respectes en la tomba de la reina Violant d’Hongria, esposa de Jaume I el Conqueridor. Finalment hem comptabilitzat 47 km i moltes costes.

diumenge, 5 de setembre del 2010

El Cogul - Tombes del Saladar



Hem fet la primera parada al aeròdrom d’Alfes on l’organització Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya ha recuperat unes restes arqueològiques de la Guerra Civil, la primera foto correspon a una defensa antiaérea . Hem seguint rodant a la vora del riu Set passant per Aspa i fins arribar a El Cogul, on ens hem apropat a la necròpolis de les tombes del Saladar datades en la alta Edat Mitja. Finalment hem visitat la cova del Moro i les seves pintures rupestres. Ens ha sortit una ruta força cultural i de 58 km.