diumenge, 29 d’agost del 2010

Comencem la temporada

Desprès de les vacances, avui hem retornat al pedal. Per començar hem fet un recorregut suau i planer, Lleida, Alcarràs, Soses, Torres de Segre, Sudanell i Lleida. La Foto correspon a una zona enjardinada a la sortida de Sudanell. Esperem que en les properes setmanes agafem forma física i escometem empreses de més envergadura.

Camino del Cid




De tant en tant es recomanable posar unes alforges a la bici i emprendre alguna aventura. Aquest estiu tenia planejat fer el Camino del Cid per la ruta senderista. Vaig sortir des de Burgos, resseguint el desterrament del protagonista. Val a dir que les marques de la ruta son mol desiguals, depenent de la província en que rodis, cal portat gps amb els tracks. Vaig trobar terrenys a cops pedregosos i d’altres molt arenosos que son difícils de fer amb bici i alforges. Al meu entendre el traçat senderista sols es pot fer amb bici btt i sense equipatge. Finalment a Medinaceli i desprès de 350 km i molts entrebancs vaig descavalcar de la bici i deixar El Camino del Cid per una altra ocasió i potser trepitjant asfalt.

diumenge, 8 d’agost del 2010

Villa Fortunatus - Fraga




Feia mesos que ens rondava pel cap el visitar Villa Fortunatus, al nord de Fraga, son les restes d'una vil·la romana del segle IV i les posteriors d'una església visigòtica molt ben conservades. Al final, a la tercera va la vençuda i hem fet el cim. Ens ha atès el company Paco, responsable de les instal·lacions que molt amablement ens ha fet una visita guiada. Pel camí i a l'alçada dels masos de Mont-ral on hi ha una creu hem vist el lloc on s'alimentan uns voltors, en una de les fotos els hi podeu apreciar. hem sumat la marca record de 75 km.

diumenge, 1 d’agost del 2010

Parc del riu - Alguaire






El Noguera Ribagorçana es un riu d'aigües transparents que circula per la plana de Lleida i que segons en quin traçat podríem confondre amb un riu del les valls pirinenques. El parc del riu d'Alguaire es un bon exemple d'aquest cas, es un bosc de ribera ombrívol i frescal prop de la Portella. El circuit que us proposem es de 50 km.