diumenge, 30 de maig del 2010

Torre de la Senyora











Ens em apropat fins la Torre de la Senyora, prop de Sarroca, es una edificació molt reforçada que fa intuir antics usos defensius, mes enllà dels estrictament agrícoles. La curiositat arquitectònica es el WC, que es pot apreciar amb detall a les fotografies. No sabria datar l’edifici, però la seva antiguitat es manifesta. La tornada ha estat per Utxesa tot sumant 56 km.

diumenge, 23 de maig del 2010

Sarroca


Hem tornat per terres de secà, el cereal ja ha canviat de color, en una setmana ha passat dels verds als daurats. Finalment ens han sortit 46 km sofocants.

diumenge, 16 de maig del 2010

La Sentiu de Sió


De nou hem sortit a la recerca de restes del front del Segre durant la guerra civil. Aquestes als voltats de la Sentiu de Sió, les fotos corresponen a un petit laberint de trinxeres i un possible niu de metralladores. Durant la jornada ens han acompanyat des del cel i planejant voltors i alguna au rapinyaire. Finalment ens hem arribat una vegada mes al tossal del Merengue. No hem pogut finalitzar tot el recorregut que hi havia previst, caldrà tornar-hi.

diumenge, 2 de maig del 2010

Salt del Duran



La proposta de la jornada era arribar fins al salt del Duran, aquest esta situat a la tercera sèquia del canal d’Urgell i dins del terme de Mollerussa. Es un salt d’aigua amb aprofitament hidroelèctric que fou explotat en el segle passat per la Forestal de l’Urgell. Avui l’indret esta força descuidat i sembla ser que hi ha alguna proposta de regenerar el salt com a parc. Pel camí hem coincidit amb la prova de btt anomenada “La Dona de Ferro” comprovant sobre el terreny la qualitat de les participants. Avui hem acumulat 64 km.