diumenge, 28 de març del 2010

Castelldans

L’ermita de la Mare de Deu de Montserrat

Ruta de 53 km fins a Castelldans, tot arribant a l’ermita de la Mare de Deu de Montserrat. De anada hem passat per Artesa i de tornada per la vall de Matxerri. Els secans a la primavera continuen sent una postal i avui pel camí hem trobat una mica de tot, sorollosos quads, genets a cavall, guardes forestal al aguait i fins i tot se’ns ha creuat un acolorit llangardaix. La temperatura continua pujant i el proper cap de setmana caldrà posar-se l’uniforme d’estiu.

diumenge, 21 de març del 2010

Torrebesses

Fòssil per identificar

Pi centenari d’Alcano

Hem celebrat l’arribada de la primavera anant a voltar per els secans, amb les pluges d’aquest hivern cal gaudir de totes les flors i colors que hi ha. Hem ensopegat amb una reparcel·lació que ha esfumat una part dels camins de la nostra, hem tingut que improvisar sobre la marxa i això ens ha fet perdre un temps que a la fi hem trobat faltar. Pel camí ens hem parat a saludar el pi centenari d’Alcano que malgrat estar tombat encara es manté amb vida. Camí de Torrebesses hem descobert un fòssil que caldrà identificar. Desprès de 55 kms i un tant fatigats ens hem quedat en ganes de tornar a rodar ben aviat per aquests paratges.

diumenge, 7 de març del 2010

Font de la Juliana - Arbeca


La Font de la Juliana està en el terme d’Arbeca i es una obra civil del segle XV que ens dona informació sobre la necessitat d’aigua que tenien aquelles comarques abans de l’arribada del canal d’Urgell. Està semi soterrada i feta amb pedra i arcada de volta per tant de protegir l’aigua que si emmagatzemava de la evaporació. Per arribar-hi ens ha calgut pedalar 62 km.