diumenge, 28 de febrer del 2010

Castell de Gimenells

Castell de Gimenells dalt del turó


Desprès de tanta pluja i per tant de salvar el fang dels camins, hem repetit la ruta de la setmana passada tot seguint camins asfaltats. Desprès del vent, l’atmosfera estava molt neta i es divisaven amb una transparència poc freqüent els Pirineus tots nevats, el Montsec, el sempre familiar Montmaneu i la serra del Tallat i la de Vilobí amb els molins del aerogeneradors. Us deixo unes fotos del Castell de Gimenells. Hem sumat 52 km.

diumenge, 21 de febrer del 2010

Santa Maria de Gimenells




En la dècada dels anys 1.920 el senyor Ramon Albó Martí, un reconegut advocat i polític de l’època va fundar a Santa Maria de Gimenells un centre d’acolliment per a nens abandonats. La fundació que va crear per a tal fi, s’anomenava “Obra Tutelar Agraria”. Encara es pot contemplar gairebé tota la colònia amb els seus rètols originals, l’escola, l’església, el dispensari i els diferents pavellons per l’allotjament dels infants. En el centre de la plaça hi ha un petit monument en memòria del amic Ramon Albó. El dia ha estat fred, però la pluja ens ha respectat i finalment hem rodat fins a Gimenells tot sumant 51 km.

diumenge, 14 de febrer del 2010

Carnestoltes glaçat




Malgrat els pronòstics meteorològics que ens amenaçaven amb baixes temperatures, hem sortit a pedalar. Els petits estanys dels Camps Elisis estaven glaçats i amb restes de una nit de carnestoltes. Feia sol i el fred era sec, durant el trajecte tot el paisatge estava gelat, el verd del camps, els tolls d’aigua on hem tingut alguna relliscada sense conseqüències. Finalment hem arribat a Menàrguens on hem descobert una ermita en el nucli urbà. Afegir que a Menàrguens hi tenen un circuit de karting que també hem visitat. Hem comptabilitzat 47 km.


diumenge, 7 de febrer del 2010

Poblat Ibèric del Gebut




En el terme de Soses i en direcció Aitona hi ha el poblat ibèric del Gebut, que avui hem anat a visitar. Aquest jaciment fou excavat durant els anys 1.940. Se hi observen les plantes de moltes construccions i alguna que altra sitja o pou. Els rètols que identifiquen el poblat estan totalment esborrats i avui el paratge es força inhòspit i des de l’època dels companys ilergetes ja no ha tingut mes notorietat. A la fi hem sumat 46 km.