diumenge, 27 de setembre del 2009

Vil·la Romana del Romeral - Albesa





Avui ens hem enfilat en direcció cap Albesa, on a uns quatre quilòmetres en direcció nord-oest i a la ribera del riu Noguera Ribagorçana hi ha les ruïnes de l’antiga Vil·la Romana del Romeral, descoberta l’any 1.961 i habitada els segles I a IV de la nostra era. Just arribar-hi, hem coincidit amb l’Antoni Balasch que molt amablement ens ha fet una visita guiada al recinte, donant-nos les oportunes explicacions i anècdotes que envolten les diferents sales i compartiments d’aquesta antiga construcció. Finalment ens hem anotat 61 km.
Les fotos corresponent als mosaics de la Vil·la Romana del Romeral.

diumenge, 20 de setembre del 2009

Aitona

Hem rodat per Alcarràs, Soses i resseguint el camí de la via, hem arribat a Aitona, per apropar-nos a “lo desaigüe” de la Canadenca, on hem fet la foto. Veureu que ja comencem a oblidar l’uniforme ciclista d’estiu i canvien a entretemps. La pedalada ha estat de 55 km. i els promitjos porten una tendència creixent, no hi ha límits!!!

dissabte, 12 de setembre del 2009

Finestres

Al fons la central de Canelles
Pont de Penavera

En mig de les dues fileres rocoses hi ha l’ermita de Sant Vicenç
.
Hem anat a pedalar per la Ribagorza Aragonesa, fins apropar-nos a Finestres un poble abandonat a la ribera del pantà de Canelles. Per anar-hi cal circular per una pista que a trams es fa complicada per la bici, tot i això l’entorn es molt agradable amb boscos de roures i alzines. De la ruta cal destacar el pont de Penavera i les singulars formacions rocoses al costat de Finestres, entre les dues fileres de roques paral·leles hi trobareu l’ermita de Sant Vicenç i les restes d’un antic castell. Les pujades i baixades del trajecte han estat una mica trencacames.

diumenge, 6 de setembre del 2009

Santa Maria de les Franqueses



Per tant de testejar les propies forces i desprès del oportú debat ens hem enfilat amb direcció a Balaguer, el clima era idoni per una bona pedalada. Ja de tornada i gairebé per casualitat hem ensopegat amb el monestir de Santa Maria de les Franqueses que ha estat la sorpresa de la jornada, segons sembla va ser construït durant els segles XII i XIII, era de l’orde del cister y femení. Us deixo el corresponent testimoni gràfic. Hem sumat 65 km. Mes informació ==> El Monestir de Santa Maria de les Franqueses