diumenge, 28 de juny del 2009

Pantà de Santa Anna

Església de Boix

Avui ha estat una ruta molt accidentada, sortíem de Ivars de Noguera amb l’intenció de donar una volta pel pantà de Santa Anna i arribar-nos fins l’ermita de Sant Salvador. Fins a Boix, un poble abandonat, tot ha anat força bé tot seguit la ruta cada vegada es feia mes pendent, el calor sofocant i la pista menys ciclable. A pocs km del destí hem decidit girar cua. Estrenava una andròmina per filmar des de la bici i sembla ser que no es possible pedalejar i manipular la càmera alhora, ho dic perquè he anat a parar al terra, amb les conseqüències habituals per la bici, la càmera i jo mateix que hem quedat fets un nyap. Malgrat tot caldrà arribar a l’ermita en un futur.


dimecres, 24 de juny del 2009

Pilar d'Almenara

Estany d'Ivars d'Urgell

Pilar d'Almenara
.
L’objectiu del dia era arribar al Pilar d’Almenara situat al Urgell, tenint com a punt de sortida l’Estany d’Ivars, calia passar per alguns pobles del Pla d’Urgell i del l’Urgell, Ivars d’Urgell, la Fuliola, Castellserà, la Guàrdia i Barbens. Hem trobat les maquines segant els blats i hem batut el rècord en avistament de conills. La vista del paisatge des del Pilar d’Almenara es recomanable, llàstima de la calitja. La etapa ha estat de 45 km.

diumenge, 21 de juny del 2009

El Merengue - Camarasa

Entrada a les trinxeres del Merengue
Sant Llorenç Montgai

Lledoner, gairebé singular

Trinxeres i fortificacions del Merengue
Avui hem donat una volta per la Noguera. Tot arribant a St. Llorenç hem coincidit amb una prova de triatló, ens hi volíem afegir, però penso que encara ens falta una mica de preparació física, si de cas l’any vinent. Hem continuat fins Camarasa, on hem descobert un lledoner de bones dimensions ( 41º 51´ 46 ´´N 0º 52´ 49´´ E). De tornada cap a Balaguer hem visitat el tossal de 305 metres anomenat el Merengue, on l’any 1.938 durant la guerra civil hi va haver una carnisseria de 800 soldats, la major part nois de entre 17 i 18 anys, els hi hem presentat el nostres respectes i homenatge. Finalment hem sumat 42 km. Video:

diumenge, 14 de juny del 2009

Aeroport - Alguaire

Torre de control Aeroport Lleida - Alguaire

Fins aquí ens deixen apropar

Aquest estiu s’inaugurarà l’aeroport Lleida-Alguaire i per tant semblava una bona idea el anar a veure l’estat de les obres i amb aquest propòsit ens hem enfilat fins Alguaire, mencionar que la torre de control es visible des de força distancia i te una arquitectura singular, desitjar molt d'èxit a aquesta nova infraestructura. De tornada hem resseguit el canal de Pinyana tot passant pel vell Molinot de Vilanova de Segrià. Avui no hem fet sort amb les nespres i finalment hem comptabilitzat 52 km.

diumenge, 7 de juny del 2009

Juneda

Llacuna del Mas Roig

Casella del Tei a Juneda, a la banqueta del Canal
.
Hem anat fins Juneda, resseguint la sèquia quarta del Canal d’Urgell, passant per Margalef, en aquest indret hi va haver al 1.810, fa 200 anys, la batalla de Margalef que va confrontar les tropes napoleòniques contra els defensors de Lleida, val a dir que es va resoldre a favor del primers per golejada. De tornada hem anat per la banqueta del Canal d’Urgell, hem contemplat masos centenaris com els de Miravall, Roig o Mandanya que ens recordaven passats més gloriosos. També ens hem permès fer un tastet a unes nespres que ens han saludat pel camí. El circuit ha estat de 55 km.
Audio sobre la batalla de Margalef, Enric Calpena - Catradio, 54':

Audio batalla de Margalef, Enric Calpena , programa En Guardia